Qui sóc?

Sóc Vicent Josep Garcia Cervera, nascut a la Ciutat de València en 1964, els meus pares van emigrar des de diferents punts del País Valencià, llocs que han fet que senta el meu país de les dues maneres que es pot sentir, vàlides les dues, una castellanoparlant, dels meus avantpassats paternals de Jarafuel a La Vall d’Aiora-Cofrents i una altra valencianoparlant dels maternals de Llombai a la Ribera Alta del Xúquer. Aquests orígens em permeten estimar el meu país d’una manera integradora i respectuosa.

Curse els meus estudis primaris en un col·legi públic de Patraix, posteriorment, en els albors d’aquesta democràcia que tenim, vaig triar cursar Formació Professional, vaig pensar en aquell moment, que les eixides laborals eren més ràpides en la FP i l’economia familiar no permetia allargar els estudis . Vaig haver d’estudiar el primer grau en un centre concertat, ja que en aquells temps, els instituts públics escassejaven a la ciutat. El segon grau ho aconseguisc fer en un institut públic del Grau de València. En tots dos centres vaig tenir algunes responsabilitats com a representant estudiantil en temps convulsos per a l’ensenyament públic del nostre país.

Acabat els estudis d’FP accedisc a la Universitat de València per a cursar Ciències Empresarials, esperant una oportunitat laboral i em prepare alhora oposicions a l’ensenyament i tinc la sort d’aprovar-les en territori del Ministeri d’Educació, sent un dels professors tècnics més joves de l’Estat. Des d’aleshores ençà sóc funcionari públic.

Després de cinc anys fora de la meua terra amb diferents destinacions provisionals a la Regió de Múrcia i Castella-la Manxa, aconseguisc la plaça en el centre on treballe des de fa 25 anys, el CIPFP Misericòrdia de València. La meua inquietud per col·laborar en canviar les coses, fa que amb 22 anys assumisca el càrrec de Cap d’Estudis de l’Institut de Formació Professional d’Almansa i més tard, amb 27 anys sóc elegit democràticament director del llavors Institut de Formació Professional de Misericòrdia, càrrec que exercisc durant 5 anys, transcorreguts els quals, decidisc no tornar a presentar-me a una nova elecció.

Durant aquyo boda compromisest temps, i al haver-me declarat des del principi objector de consciència em veig obligat a fer el Servei Social Substitutori al Servei Militar i compaginar-ho amb les meues obligacions laborals.

En aquest temps trobe el meu mig caqui, un alcudienc amb qui seguisc compartint la meua vida i les meues inquietuds. Ell reforça encara més la meua estima a la terra i els seus ànims em fan seguir en les meues inquietuds per a canviar el que, ara si, els dos considerem que s’ha de canviar.

La meua afició a viatjar i a l’art fa que decidisca de nou entrar a la Universitat de València per aquesta vegada cursar estudis d’Història de l’Art i finalitzar-los ara amb èxit. Sóc llicenciat en Història de l’Art.
Després de viure tota la meua vida a la ciutat de València, el meu marit i jo vam decidir fa 6 anys canviar el nostre entorn urbà per un entorn més tranquil i en contacte amb la natura i ens venim a viure al cor de la Ribera Alta del Xúquer, a Alberic des d’on comença una vida nova i emocionant on desenvolupar millor una afició comuna, les plantes i els animals.

headerprimaries

Deixa un comentari